21-03-2008, 14:04
|
#2 (permalink)
|
|
Mareşal
Level: 30 [    ]
Paylaşım: 1092 / 1092
Güç: 5 / 5
Tecrübe: 12%
|
1) OFFICE 2000 YAMASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Bu ay CD'mizde Office 2000 için Microsoft'un ürettiği SR1 yaması bulunuyor. Ancak bu yamanın bilinen bir problemi var, bazı bilgisayarlarda çıkıyor. Şöyle bir şey:
Office 2000 SR1 yamasını yükledikten sonra Office programlarınızda bir anormallik görüyorsanız mesela bir programı başlattıktan sonra kendi kendine kapanması gibi; aşağıdaki çözüm işinizi görücektir. Fakat birazcık REGISTRY bilginiz olmalı. Önce REGISTRY editörünü açın, bunun için BAŞLAT menüsünden ÇALIŞTIR komutunu çalıştırın, ekrana gelecek olan diyalog kutusunda REGEDIT yazıp ENTER tuşuna basın. REGISTRY editörü ekrana gelince
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Windows\CurrentVersion \Uninstall
Bölümüne gelin. Buradaki dizinlerin birinin içinde "Display Name" Microsoft Office 2000 yazar. Onu bulun ve üzerine çift tıklayın. Sağ tarafta ProductID değerini "Rename" tuşu ile
oldPdoductId
şeklinde değiştirin ve registry'den çıkın. Şimdi Office 2000 programlarından birisini açtığınızda sizden Office 2000 Serial'ini isteyen bir menü çıkacaktır gerekli bilgileri doldurun ve girin. Probleminiz ortadan kalkacaktır.
Not: Bu püf noktasını Türkiye'de faydalı siteler arasında haklı bir üne sahip olan OSSITE'den aldık, daha fazla bilgi için Web tarayıcınızı açınız ve http://www.ossite.com adresine bir uğrayınız. Yararı
2) INTERNET'E BAĞLANMAK İSTEMİYORUM
Merhaba, benim bir problemim var. Bilgisayar her açılışta Internet'e bağlantı penceresini açmakta (kullanıcı adı ve parola sorulan bağlantı ayar penceresi). Ne zaman başladığını tam hatırlayamamakla birlikte galiba pcAnywhere'in 30 günlük deneme sürümünü kurduktan sonra başlamış olabilir. Adı geçen programı Uninstall yapmama rağmen problemi gideremedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada işletim sistemim Windows 98 Türkçe.
İlker ADA / INTERNET
Büyük ihtimalle Internet Explorer otomatik olarak Internet bağlantısı kurmak üzere ayarlanmış durumda o yüzde bu diyalog kutusu ekrana geliyor. Bu ayarı eski haline getirmek için önce Internet Explorer programını çalıştırın. Daha sonra GÖRÜNÜM (VIEW) menüsünden INTERNET SEÇENEKLERİ (INTERNET OPTIONS) komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun BAĞLANTI (CONNECTION) bölümüne gelin. Burada YEREL AĞ KULLANARAK INTERNET'E BAĞLAN (CONNECT TO THE INTERNET USING LAN) seçeneğini aktif hale getirin. TAMAM düğmesine basın ve diyalog kutusunu kapatın. Internet Explorer uygulamasını kapatın ve bilgisayarı kapatıp açın. Artık bilgisayar açıldığında Internet'e bağlanma diyalog kutusu ekrana gelmeyecektir. Örnek için resme bakabilirsiniz.
3) SİMGEM GİTTİ GELMEZ GERİ
Windows 98 işletim sistemim var. START düğmesinin yanındaki araç çubuğundaki "Show desktop" simgesi kayboldu. Nasıl geri getirebilirim?
Cenk Şen / INTERNET
Bunun için önce BİLGİSAYARIM simgesine çift tıklayın. Daha sonra buradaki C: sürücüsünün simgesini kullanarak C:\WINDOWS\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\[kullanıcı adı] klasörüne gelin (burada kullanıcı adı yerinde sizin isminiz görünmeli). Bu klasör açtıktan sonra klasörün DOSYA menüsünden YENİ * METİN BELGESİ komutunu çalıştırın. Yeni oluşturulacak olan metin belgesinin adını SHOW DESKTOP.SCF yapın. Daha sonra NOTEPAD uygulaması yardımı ile bu dosyayı açın. Açılacak olan dosyanın içine aşağıdaki satırları aynen girin.
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
Dosyayı kaydedin ve kapatın. Kısa bir süre sonra araç çubuğunda masaüstünü gösterme simgesi tekrar bitecektir.
4) DOSYA TÜRÜNE GÖRE SİMGELER
Geçenlerde bilgisayara bir program yükledim, ah yüklemez olaydım. Programı beğenmedim, sildim ancak program arkasında izler bıraktı. Artık JPEG ve BMP türü dosyalarım klasör içerisinde abuk subuk simgelerle görüntüleniyor. Bu simgeleri değiştirmenin, eli yüzü düzgün hale getirmenin bir yolu yordamı varsa bana anlatabilir misiniz?
Ercan Asma / INTERNET
Bir dosya türünü simgeleyen simgeleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Herhangi bir klasör penceresi açın. GÖRÜNÜM menüsünden KLASÖR SEÇENEKLERİ (FOLDER OPTIONS) komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun DOSYA TÜRLERİ (FILE TYPES) bölümüne gelin. Buradaki listede dosyanızın türünü bulun. Örneğin JPEG dosyalarının simgelerini değiştirmek için bu listede "JPEG GÖRÜNTÜSÜ" seçeneğini arayacaksınız. Bulduktan sonra üzerine tıklayın ve seçili duruma getirin. DÜZENLE (EDIT) düğmesine basın.
Şimdi açılacak olan diyalog kutusu içerisinde SİMGE DEĞİŞTİR (CHANGE ICON) düğmesine basın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisindeki simgelerden birini seçebilir veya GÖZAT düğmesine basarak diğer simge dosyaları içerisinde bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
HOPARLÖR SİMGESİ GİTTİ!
Merhaba. Windows 98 Türkçe kullanıyorum. Pentium III 550 64 MB RAM ve CREATIVE VIBRA 128 ses kartım var. Kardeşim Windows 98 sağ alt köşesinde bulunan hoparlör simgesini silmiş ve ses dosyalarını çalamıyorum. Tekrar eski haline nasıl getirebilirim?
Yalçın Gülhan / INTERNET
Eğer ses kartınızın sürücülerinde bir problem yoksa mikser ayarlarından ses kapatılmış olabilir. Minik sarı hoparlör simgesini tekrar ortaya çıkartmak için BAŞLAT menüsünden AYARLAR*DENETİM MASASI komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan Denetim Masası penceresi içerisinde ÇOKLU ORTAM (MULTIMEDIA) simgesine çift tıklayın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde SES (SOUND) bölümüne gelin. Burada SES DENETİMİNİ GÖREV ÇUBUĞUNDA GÖSTER (ENABLE INDICATOR ON TASKBAR) seçeneğini aktif hale getirin ve TAMAM düğmesine basarak diyalog kutusunu kapatın. Örnek için resme bakabilirsiniz.
Bundan sonra Windows 98 görev çubuğunda ses simgesini göreceksiniz. Üzerine çift tıklayın ve mikser ayarlarından sesin kapalı olup olmadığını kontrol edin. Eğer kapalıysa sesi açın veya seviyesini yükseltip kontrol edin. Eğer bu çözüm probleminizi çözmezse ses kartı sürücülerinizi tekrar kaldırıp yüklemeniz gerekecek.
5) BU PROGRAM OTOMATİK ÇALIŞIYOR!
Benim bir problemim var. Ben Internet'ten bir program indirmiştim, fakat programın uninstall'u yoktu. Ben de mecburen elle (manual) sildim. Windows her açıldığında bu program otomatik olarak çalıştırılıyordu. Fakat sildikten sonra Windows her açıldıktan sonra hata vermeye başladı. Windows ve System dizinleri altındaki bütün bu programla ilgili dosyaları sildim fakat sanırım tamamen silemedim galiba çünkü hiçbir şey değişmedi. Ayrıca C:\ sürücüsüne de her defada silmeme rağmen "mstrinf.ini" adında bir dosya kendini kopyalıyor. CONFIG.SYS ve AUTOEXEC.BAT dosyalarında bu dosya ile ilgili hiçbir şey yazmıyor. Benim sizden ricam, bana Windows'un başlangıçta çalıştırmasını istediğim programları nasıl ayarlamam gerektiğini öğretmeniz.
Çağrı Andaç / ADANA
Windows'un açılışta göz attığı birkaç yer vardır. Buralarda, PC'nizi her açtığınızda aktif hale gelen programların adlarını parametreleriyle birlikte bulabilirsiniz. Bunlar;
1. c:\autoexec.bat
2. c:\config.sys
3. c:\windows\win.ini
4. c:\windows\system.ini
5. c:\windows\protocol.ini
6. Registry'de
"HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\Run" anahtarı
7. Registry'de
"HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\RunServices"
anahtarı
8. Registry'de
"HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run" anahtarı
Registry ayarlarına görev çubuğunuzdaki Başlat*Çalıştır (Start*Run) menüsüne tıklayıp "regedit" yazarak ulaşabilirsiniz. Ancak dikkatli olun; adı geçen dosyalar ve anahtarlar PC'nizin sağlıklı işlemesi açısından hayati önem taşımaktadırlar. Yapacağınız hatalı hareketler başınıza daha büyük işler açabilir. Temkinli olmanızda yarar var.
6) OTOMATİK SLAYT GÖSTERİLERİ
PowerPoint gösterilerinizin üzerine çift tıklandığında otomatik olarak çalışmasını istiyorsanız PowerPoint slayt gösterinizi hazırladıktan sonra diske kaydederken Dosya menüsünden Farklı Kaydet komutunu çalıştırın. Önünüze Farklı Kaydet penceresi gelecek. Kaydetmek istediğini dosyanın adını yazdıktan sonra alt taraftaki Kayıt türü kısmını POWERPOINT GÖSTERİSİ yapın (üstten 7. komut). Kaydet tuşuna basın ve kaydolmasını bekleyin. Bundan sonra kaydettiğiniz dosyaya açmak için çift tıkladığınızda gösteri otomatik olarak ekrana gelecektir.
Not: Sizlerinde bilmiş olduğunuz püf noktaları varsa bizimle paylaşın kendinize saklamayın e-mail adresimiz: turkiyemiz@msn.com kesinlikle bekliyoruz.
7) NORTON GÜNCELLEME
Merhaba, derginizi yeni keşfettim ve beğenerek okuyorum soruma gelince ben Norton Antivirüs 2000 kullanıcısıyım ve bu programı Internet'ten nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.
Ersin / INTERNET
Virüs programlarının sağladığı güvenlik tanıyabildikleri virüs sayısıyla sınırlı olduğundan, virüs dosyalarını sık sık güncellemekte fayda var. Norton Antivirüs'ü güncellemek için şu adımları izleyin:
1. Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun.
2. Başlat->Ayarlar->Denetim Masası menüsünü tıklayın.
3. Açılacak pencerede "Live Update" ikonunu çift tıklayın.
4. Artık "Live Update Özellikleri" ile karşı karşıya olmalısınız. "Connection" sekmesinde "Internet" seçeneğinin aktif ve "Internet" ile "Proxy" sekmelerindeki her şeyin pasif olduğundan emin olduktan sonra, "Update Now" düğmesini tıklayın.
Gerisini Norton kendi halledecektir. Kolay gelsin, iyi çalışmalar...
8) DOS ORTAMINDA F KLAVYE TANITMAK
Merhaba, DOS ortamında klavyemi F olarak nasıl tanıtacağımı bildirirseniz sevinirim. Şimdiden yapacağınız yardımlar için teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Ümit Arslan / INTERNET
Yapacağınız şey basit. Windows 98'i çalıştırın. BAŞLAT menüsünden ÇALIŞTIR komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde SYSEDIT yazıp ENTER tuşuna basın. Sistem dosyaları düzenleyebileceğiniz bir şekilde ekrana gelecektir. Bu ekranda AUTOEXEC.BAT dosyasına geçin ve KEYB ile başlayan satırda id:179 yazan satırı id:440 olacak şekilde değiştirin. Bu satır aşağıdaki gibi görülmelidir:
keyb tr,,C:\WINDOWS\COMMAND\keybrd2.
sys /id:440
Örnek için aşağıdaki resme bakabilirsiniz. Bu ayarı yaptıktan sonra SYSEDIT programını kapatın, sistem dosyalarını kayıt etmek isteyip istemediğiniz sorulduğunda EVET düğmesine basın. Bilgisayarı kapatıp açın, artık DOS ortamında F klavye kullanabilirsiniz.
9) ARAÇ ÇUBUĞUNDA ADINIZI GÖRÜNTÜLEMEK
Eğer Windows 98 kullanıyor ve ekranın altındaki BAŞLAT menü çubuğunda örnek resimde de görüldüğü gibi adınızı ve soyadınızı görüntülemek, dolayısı ile de bilgisayarınızın gerçek sahibinin kim olduğunu üzerine basa basa göstermek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.
1. Bilgisayarım simgesine çift tıklayın. Buradan C: sabit diskinin üzerine çift tıklayın ve C:\WINDOWS\Application Data\Microsoft\Internet Explorer dizinini açın.
2. Bu dizinin içerisinde Quick Launch adında bir dizin göreceksiniz, bu dizinin adını kendi adınızla değiştirin.
3. Klasörü kapatın.
4. Araç çubuğunda küçük simgelerin olduğu bölüme gelin, burada boş bir alana (noş alan elde etmek içni bu bölümü biraz genişletmeniz gerekebilir) fare imlecini getirin ve sağ fare düğmesine basın.
5. Açılacak olan menüden BAŞLIĞI GÖSTER komutunu çalıştırın.
Artık araç çubuğunda BAŞLAT düğmesinin yanında adınızın görüntülenmekte olduğuna şahit olacaksınız.
10) PAN-EUROPEAN TEXT DISPLAY SUPPORT
Daha önce açıklamış olmamıza rağmen bu aralar bu konuda gelen sorular çok arttığı için dergimizde bir daha yer vermenin uygun olduğunu düşünüyorum. Eğer Internet Explorer 5.0 ve Outlook Express 5.0 kullanıyorsanız, Türkçe karakterler içeren mesajlardaki karakterlerin düzgün görülebilmesi için bu mesajları okurken ekrana çıkan ve "Pan-European text display support yüklemelisiniz" gibisinden mesajlar içeren diyalog kutularından kurtulmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.
1. Masaüstünde yeni bir klasör yaratılır
2. İçinde IE5 bulunan bir adet CD alınır.
3. İçindeki ielpkpe.cab dosyası bulunur (bu dosya örneğin her ayki TuRKiyEmiZ Offline CD'sinde \turk.net\win32\EN klasöründe bulunabilir).
4. Bu cab dosyası üzerine çift tıklanır.
5. İçeriği, sürükle bırak yöntemi ile masaüstünde önceden yarattığınız yeni bir klasöre kopyalanır.
6. Sonra bu klasöre girilip Paneur.inf dosyası üzerine sağ tıklanıp Yükle (Install) komutu seçilir.
7. Sıcak sıcak servis yapılır, bir güzel afiyetle yenir.
|
|
|
D İ K K A T ! 
FORUMLARIMIZDAN
DAHA İYİ FAYDALANMAK ve ÖDÜLLÜ YARIŞMALARIMIZA KATILMA ŞANSINI YAKALAMAK İÇİN
SADECE 10 SANİYENİZİ AYIRARAK ÜYE OLABİLİRSİNİZ. ÜYELİK TAMAMEN ÜCRETSİZDİR
!...
Frmpc.Com Kasım Ayına Hediyelerle Giriyor
100 Level Alan ilk üyemize Acer 5315-100508Mi NoteBook
50 Level Alan ilk üyemize Microlab 5+1 Ses Sistemi
En Çok Paylaşımda Bulunan 1. Üyemize 250 Kontör